Odd USB WiFi problem

Ask any support / help / issues / problem or question related to any of our other products
Post Reply
depprussell
Posts: 1
Joined: Thu Jul 12, 2018 5:51 am

Odd USB WiFi problem

Post by depprussell » Sat Jul 14, 2018 10:05 am

Hi,

I was hoping that one of the technarati here might be able to help me solve a problem I'm having on my PC. I've got a Netgear 802.11N dual band router (an N600) and half a dozen devices connected to it that can access the internet just fine. On my PC I've been using a Belkin N300 usb wifi adapter that I'm looking to replace. I've tried 3 different new USB wifi adapters, 2 dual band and 1 single, and they've all had the same issue. They can connect to either the 5G network or the standard network my router offers just fine. They all read excellent signal strength, all pick up an IP address, all can ping other devices on the network and also domains out on the internet. BUT when I open my web browser and try to go to just about any web page the page fails to load. Sometimes I get a partial, poorly formatted page, sometimes I get a blank window. It's behaving like if you were connected to a public network in a busy area, where the signal is strong but the internet bandwidth behind it is poor and pages just won't load. Oddly, the original Belkin N300 usb adapter still works fine when I plug is back in, just none of the new ones do. It seems clear that it's a PC issue since other laptops and devices on the network are sailing along just fine. The PC in question is running Windows 7 and I didn't change anything on it other than the USB network card. No local firewalls or other security software are running. I've tried various USB ports on the PC, 2.0 and 3.0, and there's no change regardless of where I plug it in.Any thoughts here? I'm at a loss. By all indications all the cards appear to be install and connecting just fine. They just don't work...

Please help.

I didn't find the right solution from the Internet.

References:-
https://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?t=1232379
Custom explainer video

Thanks!

User avatar
martin@rootjazz
Site Admin
Posts: 18502
Joined: Fri Jan 25, 2013 10:06 pm
Location: The Funk
Contact:

Re: Odd USB WiFi problem

Post by martin@rootjazz » Sat Jul 14, 2018 3:59 pm

No idea. Check for updated drivers maybe?

Post Reply